Divoké korenie je zmes korenia určená predovšetkým na prípravu zveri, ale aj králika, baranieho, hovädzieho alebo aj hydiny.Divoké korenie je ideálne na prípravu smotanových omáčok zo zveriny alebo pre dusené a pečené mäsa na víne.Zloženie: soľ (max. 45%), bobkový list, borievka, nové korenieHmotnosť: 100g
Recept:
Jelenie stehno na divoko800 g jelenia stehna, 400 g paradajok, 1 mrkva, kúsok zeleru, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 3 lyžice hladkej múky, zmes divokého korenia, 2 dl červeného vína, 2 dl smotany, 2 dl vývaru (z dl vývaru , 2 lyžice olejom, soľ, koreniePrelisovaný cesnak zmiešame s korením, zalejeme vínom. Mäso nakrájame na kúsky, zalejeme marinádou a necháme 1 deň v chladničke.Mäso vyberieme osolíme a okoreníme a poprášime múkou. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, zeler, mrkvu, pridáme mäso a spoločne so zeleninou opražíme. Vmiešame sparené, olúpané, pokrájané paradajky, podlejeme precedenou marinádou, zalejeme vývarom a dusíme domäkka.Mäso vyberieme, do šťavy prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu múky, krátko prehrejeme, vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a nalejeme na mäso.Príloha: hranolky
Bažant na divokom korení1 bažant, 10 dkg slaniny, maslo, zmes divokého korenia, soľ.Bažanta pretiahneme prúžkami slaniny a zľahka osolíme. Časť slaniny dáme do brušnej dutiny. Opečieme na masle, pridáme korenie a pečieme v rúre do mäkka za stáleho polievania vypečenou šťavou.Starší kus najprv podusíme v priklopenom pekáči a potom odklopíme a pečieme dozlatista.
2,24 €
Skladom u dodávateľa, u Vás 10. 6. 2024